Debutantka Schmiedlová postúpila do druhého kola cez Wickmayerovú

29.05.2013 Celý región

Paríž (TASR) - Slovenská tenistka Anna Schmiedlová sa pri grandslamovom debute v seniorskej hlavnej súťaži postarala o prekvapenie. V pozícii kvalifikantky vyradila v 1. kole Roland Garros favorizovanú Belgičanku Yaninu Wickmayerovú v troch setoch 7:6 (5), 2:6 a 6:2. Zverenka trénera Milana Martinca si na parížskej antuke pripísala na konto štvrtý víťazný zápas za sebou. V 2. kole ju čaká víťazka súboja medzi Češkou Luciou Šafářovou a Američankou Jamie Hamptonovou. Odchovankyňa košického tenisu má vo francúzskej metropole už istú prémiu 35.000 eur a 165 bodov do svetového rebríčka WTA.
Schmiedlovej vyšiel úvod zápasu s Wickmayerovou, keď v treťom geme prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 3:1. Belgičanka v ďalších minútach otočila na 5:4 a v dvanástom geme mala pri podaní Schmiedlovej dva setbaly. Slovenka ich však odvrátila a vynútila si tajbrejk, v ktorom mala navrch, keď po dvoch minibrejkoch si vybudovala rozhodujúci náskok 4:0. V druhom dejstve Wickmayerová pridala na agresivite, obmedzila počet nevynútených chýb a dovolila uhrať Schmiedlovej iba dva gemy.
V rozhodujúcom sete však Slovenka prevzala iniciatívu a po dvoch brejkoch odskočila súperke na 4:0. Wickmayerová ešte znížila na 2:4, no Schmiedlová už dotiahla skvele rozohratý zápas do úspešného konca, keď za stavu 5:2 premenila pri podaníi Belgičanky v poradí piaty mečbal. Zápas medzi Schmiedlovou a Wickmayerovou sa mal pôvodne uskutočniť už v utorok, pre časový sklz spôsobený dažďom ho však presunuli na stredu.
 

Vyberte región